Razlika između izmjena na stranici "02 april"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
* [[1981]] - Predsjedništvo SFRJ proglasilo vanredno stanje na [[Kosovo|Kosovu]] zbog demonstracija albanskih studenata, koje su počele 11. marta pod parolom "Kosovo - republika".
+
*[[1981]] - Predsjedništvo SFRJ proglasilo vanredno stanje na [[Kosovo|Kosovu]] zbog demonstracija albanskih studenata, koje su počele 11. marta pod parolom "Kosovo - republika".
* [[2001]] - Bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije i optuženi ratni zločinac [[Slobodan Milošević]] priznao da je SR Jugoslavija davala pomoć u oružju i municiji Srbima u BiH i u Hrvatskoj za vrijeme rata.
+
*[[2001]] - Bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije i optuženi ratni zločinac [[Slobodan Milošević]] priznao da je SR Jugoslavija davala pomoć u oružju i municiji Srbima u BiH i u Hrvatskoj za vrijeme rata.
 +
*[[2003]] - Preselio na ahiret [[Mesrur Šačić]], poznati bošnjački profesor matematike, znanstveni djelatnik i pisac iz [[Sjenica|Sjenice]] ([[Sandžak]]).

Verzija na dan 12 april 2020 u 10:59

  • 1981 - Predsjedništvo SFRJ proglasilo vanredno stanje na Kosovu zbog demonstracija albanskih studenata, koje su počele 11. marta pod parolom "Kosovo - republika".
  • 2001 - Bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije i optuženi ratni zločinac Slobodan Milošević priznao da je SR Jugoslavija davala pomoć u oružju i municiji Srbima u BiH i u Hrvatskoj za vrijeme rata.
  • 2003 - Preselio na ahiret Mesrur Šačić, poznati bošnjački profesor matematike, znanstveni djelatnik i pisac iz Sjenice (Sandžak).