Razlika između izmjena na stranici "02 mart"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
[[1991]] - Predsjednik Srbije [[Slobodan Milošević]] najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među muslimanima u [[Sandžak|Sandžaku]]. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti muslimane za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.
+
[[1927]] - Rođen [[Adem Čejvan]], bošnjački filmski i pozorišni glumac.
 +
 
 +
[[1988]] - Predsjednik Saveza komunista Srbije [[Slobodan Milošević]], obraćajući se okupljenim Srbima sa Kosova ispred zgrade Skupštine SFR Jugoslavije, najavio je hapšenje albanskih lidera na [[Kosovo|Kosovu]].
 +
 
 +
[[1991]] - Predsjednik Srbije [[Slobodan Milošević]] najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među bošnjacima u [[Sandžak|Sandžaku]]. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti bošnjake za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.
 +
 
 +
[[1994]] - Predsjednik bošnjačke vlade [[Haris Silajdžić]], predstavnik bosanskih Hrvata Krešimir Zubak i ministar inostranih poslova Hrvatske Mate Granić potpisuju preliminarni sporazum o spajanju hrvatskih i bošnjačkih teritorija u Bosni u federaciju sedam etničkih kantona.

Verzija na dan 6 februar 2020 u 15:08

1927 - Rođen Adem Čejvan, bošnjački filmski i pozorišni glumac.

1988 - Predsjednik Saveza komunista Srbije Slobodan Milošević, obraćajući se okupljenim Srbima sa Kosova ispred zgrade Skupštine SFR Jugoslavije, najavio je hapšenje albanskih lidera na Kosovu.

1991 - Predsjednik Srbije Slobodan Milošević najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među bošnjacima u Sandžaku. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti bošnjake za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.

1994 - Predsjednik bošnjačke vlade Haris Silajdžić, predstavnik bosanskih Hrvata Krešimir Zubak i ministar inostranih poslova Hrvatske Mate Granić potpisuju preliminarni sporazum o spajanju hrvatskih i bošnjačkih teritorija u Bosni u federaciju sedam etničkih kantona.