Razlika između izmjena na stranici "Početna strana"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 7: Red 7:
 
Pisci, istraživači, moderatori, akademici, đaci, studenti, domaćice, hodajuće enciklopedije, prevodioci, inženjeri - <u>apsolutno svi</u> su dobrodošli da doprinesu u razvoju ''Sandžak Wiki'' - prve otvorene Sandžačke enciklopedije.
 
Pisci, istraživači, moderatori, akademici, đaci, studenti, domaćice, hodajuće enciklopedije, prevodioci, inženjeri - <u>apsolutno svi</u> su dobrodošli da doprinesu u razvoju ''Sandžak Wiki'' - prve otvorene Sandžačke enciklopedije.
  
==== Alternativni naziv ====
+
====Alternativni naziv====
Drugi ili sekundarni naziv za ''Sandžak Wiki'' je '''Sandžakpedia™'''. Oba naziva su isključivo vezana za domen [https://wiki.sandzak.com wiki.sandzak.com] i strogo je zabranjeno korišćenje naziva za neku drugu inicijativu.
+
Drugi ili sekundarni naziv za ''Sandžak Wiki'' je '''Sandžakpedia™'''. Oba naziva su isključivo vezana za domen [https://wiki.sandzak.com wiki.sandzak.com] i strogo je zabranjeno korišćenje naziva za neke druge inicijative.
  
 
====Počnite odmah====
 
====Počnite odmah====

Verzija na dan 1 novembar 2019 u 10:17

O Sandžak Wiki

Prva otvorena Sandžačka enciklopedija

Mjesto gdje svi slobodno pišemo našu istoriju, biografije naših predaka i sunarodnika, naš rječnik, o našoj kulturi i važnim događajima. O svemu onome što treba sačuvati od zaborava.

Pravila učešća

Pisci, istraživači, moderatori, akademici, đaci, studenti, domaćice, hodajuće enciklopedije, prevodioci, inženjeri - apsolutno svi su dobrodošli da doprinesu u razvoju Sandžak Wiki - prve otvorene Sandžačke enciklopedije.

Alternativni naziv

Drugi ili sekundarni naziv za Sandžak Wiki je Sandžakpedia™. Oba naziva su isključivo vezana za domen wiki.sandzak.com i strogo je zabranjeno korišćenje naziva za neke druge inicijative.

Počnite odmah

Prilikom pravljenja korisničkog računa potrebno je samo ukucati ime (ili pseudonim) i šifru. Email Vam je eventualno neophodan kasnije ukoliko budete željeli da koristite neke pogodnosti tehničke prirode koje pruža mediawiki sistem (npr. promjena lozinke, obavještenja i slično).

Podrška

Sve nedoumice oko korišćenja mediawiki sistema, kao i sva premišljanja oko prijedloga za projekte koje imate, ohrabrujemo Vas da slobodno iznesete na https://forum.sandzak.com/c/wiki. Naša svesrčana zajednica će se potruditi da Vam pomogne da započnete svoju prvu stranicu ili prvi projekat.

Prvi koraci

 • Uspostaviti određena pravila na stranici
 • Okupiti što više ljudi koji će da učestvuju u doprinošenju pravljenja novih stranica
 • Okupiti moderatore koji će kontinuirano da osiguravaju kvalitet sadržaja i one moderatore koji će se boriti protiv vandalizma
 • Prikupiti prijedloge za projekte - grupe stranica. Za sada prijedlozi su sljedeći (redosljed nebitan):
  1. Biografije znamenitih (pa i manje poznatih) osoba iz Sandžaka
  2. Rječnik manje poznatih riječi i pojmova
  3. Događaji koji su se zbili u Sandžaku ili u vezi Sandžaka
  4. Na današnji dan - grupisati događaje po datumima
  5. Mjesta, sela, gradovi, rijeke, potoci - generalno o svim poznatim i nepoznatim mjestima u Sandžaku
  6. Poznata (pa i manje poznata) kulturno-obrazovna djela naših sunarodnika
  7. Historijski objekti u Sandžaku i njihov značaj
  8. Običaji i porijeklo
  9. Prezimena i porijeklo
  10. Imena