Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 02 septembar"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
(Bot: Automatski unos stranica)
 
Red 1: Red 1:
* ... da Cetinjanin Nikola Jovanović bio je prvi stranac koji je zaigrao fudbal za „Mančester junajted”, u koji je 1980. stigao iz "Crvene zvijezde”
+
*... da Cetinjanin Nikola Jovanović bio je prvi stranac koji je zaigrao fudbal za „Mančester junajted”, u koji je 1980. stigao iz "Crvene zvijezde”.
* ... da predak zlatne ribice je šaran maslinastosive boje iz jezera i rijeka Kine i Japana
+
*... da predak zlatne ribice je šaran maslinastosive boje iz jezera i rijeka Kine i Japana.
* ... da tim južnokorejskih i američkih naučnika utvrdio je da jedna šoljica kafe dnevno sprečava degeneraciju mrežnjače oka kao posljedicu starenja, a sve zahvaljujući hlorogenoj kiselini (CLA), moćnom oksidansu koji se nalazi u ovom crnom napitku
+
*... da tim južnokorejskih i američkih naučnika utvrdio je da jedna šoljica kafe dnevno sprečava degeneraciju mrežnjače oka kao posljedicu starenja, a sve zahvaljujući hlorogenoj kiselini (CLA), moćnom oksidansu koji se nalazi u ovom crnom napitku.
* ... da Ur-Namuov zakonik najstariji je zakon u istoriji a donio ga je sumerski vladar Mesopotamije Ur-Namu, osnivač Treće dinastije Ur, oko 2050. godine p. n. e.
+
*... da Ur-Namuov zakonik najstariji je zakon u istoriji a donio ga je sumerski vladar Mesopotamije Ur-Namu, osnivač Treće dinastije Ur, oko 2050. godine p. n. e.
* ... da po broju praznovjerica kišobran, koji postoji već oko tri hiljade godina i podstiče iz Kine, nadmašuje crnu mačku i ogledalo
+
*... da po broju praznovjerica kišobran, koji postoji već oko tri hiljade godina i potiče iz Kine, nadmašuje crnu mačku i ogledalo.
* ... da burek pojeden za doručak biće potpuno svaren  i izlučen iz organizma tek sutradan ujutro!
+
*... da burek pojeden za doručak biće potpuno svaren  i izlučen iz organizma tek sutradan ujutro.
* ... da od oko 20 hiljada poznatih vrsta pčela samo šest do jedanaest proizvodi  i skladišti med
+
*... da od oko 20 hiljada poznatih vrsta pčela samo šest do jedanaest proizvodi i skladišti med.
* ... da padajuća koza, rasa domaće koze, dobila je ime po tome što joj se, kad se nečeg baš uplaši ili pretjerano obraduje hrani, mišići ukoče na desetak sekundi i ona padne na tle
+
*... da padajuća koza, rasa domaće koze, dobila je ime po tome što joj se, kad se nečeg baš uplaši ili pretjerano obraduje hrani, mišići ukoče na desetak sekundi i ona padne na tlo.

Verzija na dan 16 juni 2021 u 13:00

  • ... da Cetinjanin Nikola Jovanović bio je prvi stranac koji je zaigrao fudbal za „Mančester junajted”, u koji je 1980. stigao iz "Crvene zvijezde”.
  • ... da predak zlatne ribice je šaran maslinastosive boje iz jezera i rijeka Kine i Japana.
  • ... da tim južnokorejskih i američkih naučnika utvrdio je da jedna šoljica kafe dnevno sprečava degeneraciju mrežnjače oka kao posljedicu starenja, a sve zahvaljujući hlorogenoj kiselini (CLA), moćnom oksidansu koji se nalazi u ovom crnom napitku.
  • ... da Ur-Namuov zakonik najstariji je zakon u istoriji a donio ga je sumerski vladar Mesopotamije Ur-Namu, osnivač Treće dinastije Ur, oko 2050. godine p. n. e.
  • ... da po broju praznovjerica kišobran, koji postoji već oko tri hiljade godina i potiče iz Kine, nadmašuje crnu mačku i ogledalo.
  • ... da burek pojeden za doručak biće potpuno svaren  i izlučen iz organizma tek sutradan ujutro.
  • ... da od oko 20 hiljada poznatih vrsta pčela samo šest do jedanaest proizvodi i skladišti med.
  • ... da padajuća koza, rasa domaće koze, dobila je ime po tome što joj se, kad se nečeg baš uplaši ili pretjerano obraduje hrani, mišići ukoče na desetak sekundi i ona padne na tlo.