Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 03 mart"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
(Bot: Automatski unos stranica)
 
 
(Nije prikazana 2 međuverzija drugog korisnika)
Red 1: Red 1:
* ... da piperin, koji crnom biberu daje poseban ukus, drastično snižava nivo masti u krvi, ali nije uputno da se pretjeruje s njegovom upotrebom
+
*... da piperin, koji crnom biberu daje poseban ukus, drastično snižava nivo masti u krvi, ali nije uputno da se pretjeruje s njegovom upotrebom.
* ... da delfini plivaju u krug dok spavaju, s otvorenim okom na spoljnoj strani, čuvajući se tako od grabljivica. Poslije nekog vremena, okreću se i plivaju u suprotnom smjeru, s otvorenim drugim okom
+
*... da delfini plivaju u krug dok spavaju, s otvorenim okom na spoljnoj strani, čuvajući se tako od grabljivica. Poslije nekog vremena, okreću se i plivaju u suprotnom smjeru, s otvorenim drugim okom.
* ... da Milija Mandić iz Bajine Bašte pet puta je podizao kićicu na stijeni nasred Drine koju je rijeka nosila. Avgusta ove godine njena fotografija našla se na sajtu čuvene ''Nacionalne geografije''
+
*... da Isa a.s. (Isus) je, Allahovom (Božijom) dozvolom, liječio gubave i oživljavao mrtve.
* ... da pisac "Sirana de Beržeraka” Edmon Rostan (1868–1918), najčešće je pisao u kupatilu
+
*... da pisac "Sirana de Beržeraka” Edmon Rostan (1868–1918), najčešće je pisao u kupatilu.
* ... da narodna poslovica „Čizma glavu čuva, šubara je kvari” nije sasvim tačna. Da bi se sačuvala tjelesna toplota, treba nositi kapu, jer 80 odsto toplote tijela odlazi preko glave
+
*... da narodna poslovica „Čizma glavu čuva, šubara je kvari” nije sasvim tačna. Da bi se sačuvala tjelesna toplota, treba nositi kapu, jer 80 odsto toplote tijela odlazi preko glave.
* ... da baš kao i ljudi, i majke šimpanze sa potomstvom razvijaju odnos koji traje tokom cijelog života
+
*... da baš kao i ljudi, i majke šimpanze sa potomstvom razvijaju odnos koji traje tokom cijelog života.
* ... da pri dobrom svijetlu, čovjek s oba oka može da razlikuje 10.000 nijansi boja. Još nije stvorena mašina koja bi mu u tome bila ravna
+
*... da pri dobrom svijetlu, čovjek s oba oka može da razlikuje 10.000 nijansi boja. Još nije stvorena mašina koja bi mu u tome bila ravna.
* ... da no i kabuki dva su tradicionalna oblika japanske drame. U njima glume muškarci koje obično očevi pripremaju za određenu ulogu.Glumci u no drami nose maske, a u kabukiju se šminkaju
+
*... da no i kabuki dva su tradicionalna oblika japanske drame. U njima glume muškarci koje obično očevi pripremaju za određenu ulogu. Glumci u no drami nose maske, a u kabukiju se šminkaju.

Trenutna verzija na dan 24 januar 2022 u 17:07

  • ... da piperin, koji crnom biberu daje poseban ukus, drastično snižava nivo masti u krvi, ali nije uputno da se pretjeruje s njegovom upotrebom.
  • ... da delfini plivaju u krug dok spavaju, s otvorenim okom na spoljnoj strani, čuvajući se tako od grabljivica. Poslije nekog vremena, okreću se i plivaju u suprotnom smjeru, s otvorenim drugim okom.
  • ... da Isa a.s. (Isus) je, Allahovom (Božijom) dozvolom, liječio gubave i oživljavao mrtve.
  • ... da pisac "Sirana de Beržeraka” Edmon Rostan (1868–1918), najčešće je pisao u kupatilu.
  • ... da narodna poslovica „Čizma glavu čuva, šubara je kvari” nije sasvim tačna. Da bi se sačuvala tjelesna toplota, treba nositi kapu, jer 80 odsto toplote tijela odlazi preko glave.
  • ... da baš kao i ljudi, i majke šimpanze sa potomstvom razvijaju odnos koji traje tokom cijelog života.
  • ... da pri dobrom svijetlu, čovjek s oba oka može da razlikuje 10.000 nijansi boja. Još nije stvorena mašina koja bi mu u tome bila ravna.
  • ... da no i kabuki dva su tradicionalna oblika japanske drame. U njima glume muškarci koje obično očevi pripremaju za određenu ulogu. Glumci u no drami nose maske, a u kabukiju se šminkaju.