Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 05 mart"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
*... da je na engleskom trkački auto (race car) palindrom – čita se isto sprijeda i otpozadi
+
*... da je na engleskom trkački auto (race car) palindrom – čita se isto sprijeda i otpozadi.
*... da Ledinačko jezero na Fruškoj gori nastalo je za vrijeme NATO bombardovanja 1999. godine, kada su pumpe napuštenog kamenoloma Srebro oštećene i prestale da izbacuju vodu
+
*... da Ledinačko jezero na Fruškoj gori nastalo je za vrijeme NATO bombardovanja 1999. godine, kada su pumpe napuštenog kamenoloma Srebro oštećene i prestale da izbacuju vodu.
*... da najveća građevina na svijetu, Kineski zid, prostire se najmnogoljudnijom državom na svijetu u ukupnoj dužini od 8.851 kilometra
+
*... da najveća građevina na svijetu, Kineski zid, prostire se najmnogoljudnijom državom na svijetu u ukupnoj dužini od 8.851 kilometra.
*... da drevni Egipćani imali su običaj da mrtve sahranjuju u velike ćupove s medom, a arheolozi su utvrdili da bi taj med i danas mogao da se jede
+
*... da drevni Egipćani imali su običaj da mrtve sahranjuju u velike ćupove s medom, a arheolozi su utvrdili da bi taj med i danas mogao da se jede.
*... da biljka soma svijeta je u Indiji i posvećeno joj je na stotine pjesama.
+
*... da biljka soma sveta je u Indiji i posvećeno joj je na stotine pjesama.
*... da zubi glodara nikada ne prestaju da rastu. Oni su zavijeni nadole jer te životinje stalno glođu koru drveća, lišće i druge biljke
+
*... da zubi glodara nikada ne prestaju da rastu. Oni su zavijeni nadole jer te životinje stalno glođu koru drveća, lišće i druge biljke.
*... da nijednu hranu ne možemo da probamo ukoliko je ne pomiješamo sa pljuvačkom
+
*... da nijednu hranu ne možemo da probamo ukoliko je ne pomiješamo sa pljuvačkom.
*... da ne postoje dvije zebre sa istim rasporedom pruga
+
*... da ne postoje dvije zebre sa istim rasporedom pruga.

Verzija na dan 23 juni 2021 u 10:08

  • ... da je na engleskom trkački auto (race car) palindrom – čita se isto sprijeda i otpozadi.
  • ... da Ledinačko jezero na Fruškoj gori nastalo je za vrijeme NATO bombardovanja 1999. godine, kada su pumpe napuštenog kamenoloma Srebro oštećene i prestale da izbacuju vodu.
  • ... da najveća građevina na svijetu, Kineski zid, prostire se najmnogoljudnijom državom na svijetu u ukupnoj dužini od 8.851 kilometra.
  • ... da drevni Egipćani imali su običaj da mrtve sahranjuju u velike ćupove s medom, a arheolozi su utvrdili da bi taj med i danas mogao da se jede.
  • ... da biljka soma sveta je u Indiji i posvećeno joj je na stotine pjesama.
  • ... da zubi glodara nikada ne prestaju da rastu. Oni su zavijeni nadole jer te životinje stalno glođu koru drveća, lišće i druge biljke.
  • ... da nijednu hranu ne možemo da probamo ukoliko je ne pomiješamo sa pljuvačkom.
  • ... da ne postoje dvije zebre sa istim rasporedom pruga.