Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 18 mart"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
*... da Firenca je bila prva prestonica ujedinjene Italije, od 1865. do 1871. godine, budući da je Rim tada još pripadao papskoj državi
+
*... da Firenca je bila prva prestonica ujedinjene Italije, od 1865. do 1871. godine, budući da je Rim tada još pripadao papskoj državi.
*... da holivudski glumac Džoni Dep nedavno je postao počasni član i „usvojeni sin” plemena Komanča. Plemenski savjet odlučio je o tome na osnovu glumčevih tvrdnji da ima indijanske korijene
+
*... da holivudski glumac Džoni Dep je postao počasni član i „usvojeni sin” plemena Komanča. Plemenski savjet odlučio je o tome na osnovu glumčevih tvrdnji da ima indijanske korijene.
*... da gljive spadaju u najrasprostranjenije organizme na Zemlji i posebno su carstvo eukariota
+
*... da gljive spadaju u najrasprostranjenije organizme na Zemlji i posebno su carstvo eukariota.
*... da Toni Ajomi, gitarista „Blek sabata”, u nesreći je izgubio vrhove prstiju desne ruke
+
*... da Toni Ajomi, gitarista „Blek sabata”, u nesreći je izgubio vrhove prstiju desne ruke.
*... da najveći vrh Španije Piko de Teide (3718 metara) nalazi se na Tenerifima, jednom od Kanarskih ostrva, inače autonomne pokrajine Španije u Atlantskom okeanu
+
*... da najveći vrh Španije Piko de Teide (3718 metara) nalazi se na Tenerifima, jednom od Kanarskih ostrva, inače autonomne pokrajine Španije u Atlantskom okeanu.
*... da dambo hobotnica dobila je ime po Diznijevom crtanom junaku, slončetu Dambu. Živi u okeanima, na dubinama od 400 do 4800 metara. Do sada je poznato 18 vrsta ovih neobičnih životinja
+
*... da dambo hobotnica dobila je ime po Diznijevom crtanom junaku, slončetu Dambu. Živi u okeanima, na dubinama od 400 do 4.800 metara. Do sada je poznato 18 vrsta ovih neobičnih životinja.
*... da najveći dio radnje filma „Ko to tamo pjeva” Slobodana Šijana sniman je u Deliblatskoj pješčari, jedinstvenom prostoru u Evropi, gdje je sniman i film „Boj na Kosovu” Zdravka Šotre
+
*... da najveći dio radnje filma „Ko to tamo pjeva” Slobodana Šijana sniman je u Deliblatskoj pješčari, jedinstvenom prostoru u Evropi, gdje je sniman i film „Boj na Kosovu” Zdravka Šotre.

Verzija na dan 23 juni 2021 u 10:38

  • ... da Firenca je bila prva prestonica ujedinjene Italije, od 1865. do 1871. godine, budući da je Rim tada još pripadao papskoj državi.
  • ... da holivudski glumac Džoni Dep je postao počasni član i „usvojeni sin” plemena Komanča. Plemenski savjet odlučio je o tome na osnovu glumčevih tvrdnji da ima indijanske korijene.
  • ... da gljive spadaju u najrasprostranjenije organizme na Zemlji i posebno su carstvo eukariota.
  • ... da Toni Ajomi, gitarista „Blek sabata”, u nesreći je izgubio vrhove prstiju desne ruke.
  • ... da najveći vrh Španije Piko de Teide (3718 metara) nalazi se na Tenerifima, jednom od Kanarskih ostrva, inače autonomne pokrajine Španije u Atlantskom okeanu.
  • ... da dambo hobotnica dobila je ime po Diznijevom crtanom junaku, slončetu Dambu. Živi u okeanima, na dubinama od 400 do 4.800 metara. Do sada je poznato 18 vrsta ovih neobičnih životinja.
  • ... da najveći dio radnje filma „Ko to tamo pjeva” Slobodana Šijana sniman je u Deliblatskoj pješčari, jedinstvenom prostoru u Evropi, gdje je sniman i film „Boj na Kosovu” Zdravka Šotre.