Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 23 februar"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
*... da Tejtum O’Nil, američka glumica rođena 1964. godine, najmlađa je dobitnica Oskara. Uglednu filmsku nagradu dobila je za epizodnu ulogu u filmu Pitera Bogdanoviča „Mjesec od papira”, kad je imala 10 godina i 148 dana
+
*... da Tejtum O’Nil, američka glumica rođena 1964. godine, najmlađa je dobitnica Oskara. Uglednu filmsku nagradu dobila je za epizodnu ulogu u filmu Pitera Bogdanoviča „Mjesec od papira”, kad je imala 10 godina i 148 dana.
*... da pun naziv Los Anđelesa, grada i luke u Kaliforniji, glasi: El Pueblo de Nuestra Senjora la Reina de los Anheles de Porsiunkula
+
*... da pun naziv Los Anđelesa, grada i luke u Kaliforniji, glasi: El Pueblo de Nuestra Senjora la Reina de los Anheles de Porsiunkula.
*... da stari Škoti su vjerovali da će muškarac ili žena u ogledalu vidjeti ljubav svog života ako ispred njega jedu jabuku
+
*... da gusjenica prosječne veličine ima 2.000 mišića.
*... da gusjenica prosječne veličine ima 2.000 mišića
+
*... da čaplja ponekad na površinu vode baca uhvaćenog insekta i onda „peca” ribe koje vole te insekte.
*... da čaplja ponekad na površinu vode baca uhvaćenog insekta i onda „peca” ribe koje vole te insekte
+
*... da prvi prodavac knjiga u obnovljenoj Srbiji, tridesetih godina 19. vijeka, bio je slijepi Đura, Georgije Milutinović Crnogorac, koji je za svoj rad primao košulje i obuću, a od kneza Miloša mjesečnu pomoć od tri talira.
*... da prvi prodavac knjiga u obnovljenoj Srbiji, tridesetih godina 19. vijeka, bio je slijepi Đura, Georgije Milutinović Crnogorac, koji je za svoj rad primao košulje i obuću, a od kneza Miloša mjesečnu pomoć od tri talira
+
*... da u Južnoj Africi još prije 1.600 godina upotrebljavani su kalupi za izradu žica.
*... da koš se, prema pravilima Svjetske košarkaške federacije (FIBA), nalazi na visini od 3,05 metra
 
*... da u Južnoj Africi još prije 1.600 godina upotrebljavani su kalupi za izradu žica
 

Verzija na dan 21 juni 2021 u 12:57

  • ... da Tejtum O’Nil, američka glumica rođena 1964. godine, najmlađa je dobitnica Oskara. Uglednu filmsku nagradu dobila je za epizodnu ulogu u filmu Pitera Bogdanoviča „Mjesec od papira”, kad je imala 10 godina i 148 dana.
  • ... da pun naziv Los Anđelesa, grada i luke u Kaliforniji, glasi: El Pueblo de Nuestra Senjora la Reina de los Anheles de Porsiunkula.
  • ... da gusjenica prosječne veličine ima 2.000 mišića.
  • ... da čaplja ponekad na površinu vode baca uhvaćenog insekta i onda „peca” ribe koje vole te insekte.
  • ... da prvi prodavac knjiga u obnovljenoj Srbiji, tridesetih godina 19. vijeka, bio je slijepi Đura, Georgije Milutinović Crnogorac, koji je za svoj rad primao košulje i obuću, a od kneza Miloša mjesečnu pomoć od tri talira.
  • ... da u Južnoj Africi još prije 1.600 godina upotrebljavani su kalupi za izradu žica.