Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 29 februar"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
*... da prva četiri poteza u šahu mogu da se odigraju na 318.979.564.000 načina
+
*... da prva četiri poteza u šahu mogu da se odigraju na 318.979.564.000 načina.
*... da našu planetu godišnje pogodi oko milion zemljotresa, ali osjetimo tek desetinu, a tek svaki hiljaditi izaziva štetu
+
*... da našu planetu godišnje pogodi oko milion zemljotresa, ali osjetimo tek desetinu, a tek svaki hiljaditi izaziva štetu.
*... da zelena iguana (Iguana iguana) na vratu ima takozvani fotosenzitivni organ koji se često naziva i treće oko; njime može da primijeti promjene svjetlosti, odnosno sjenke koje prave mogući grabljivci iznad njih
+
*... da zelena iguana (Iguana iguana) na vratu ima takozvani fotosenzitivni organ koji se često naziva i treće oko; njime može da primijeti promjene svjetlosti, odnosno sijenke koje prave mogući grabljivci iznad njih.
*... da kad je u Prvom svjetskom ratu izgubio desnu ruku, austrijski pijanista Pol Vitgenštajn (1887–1961) zamolio je proslavljene kompozitore Ravela i Prokofjeva da komponuju koncert za klavir samo za lijevu ruku. Te se kompozicije i danas se izvode
+
*... da kad je u Prvom svjetskom ratu izgubio desnu ruku, austrijski pijanista Pol Vitgenštajn (1887–1961) zamolio je proslavljene kompozitore Ravela i Prokofjeva da komponuju koncert za klavir samo za lijevu ruku. Te se kompozicije i danas se izvode.
*... da pepeo dijamanta je crne boje
+
*... da pepeo dijamanta je crne boje.
*... da lavovi dnevno spavaju i po 20 sati
+
*... da lavovi dnevno spavaju i po 20 sati.
*... da riječ karate na japanskom znači "prazna šaka"
+
*... da riječ karate na japanskom znači "prazna šaka".
*... da najveća harmonika na svijetu dugačka je 2,5 metara, a da bi na njoj moglo da se svira potrebno je šest muzičara
+
*... da najveća harmonika na svijetu dugačka je 2,5 metara, a da bi na njoj moglo da se svira potrebno je šest muzičara.

Verzija na dan 21 juni 2021 u 13:03

  • ... da prva četiri poteza u šahu mogu da se odigraju na 318.979.564.000 načina.
  • ... da našu planetu godišnje pogodi oko milion zemljotresa, ali osjetimo tek desetinu, a tek svaki hiljaditi izaziva štetu.
  • ... da zelena iguana (Iguana iguana) na vratu ima takozvani fotosenzitivni organ koji se često naziva i treće oko; njime može da primijeti promjene svjetlosti, odnosno sijenke koje prave mogući grabljivci iznad njih.
  • ... da kad je u Prvom svjetskom ratu izgubio desnu ruku, austrijski pijanista Pol Vitgenštajn (1887–1961) zamolio je proslavljene kompozitore Ravela i Prokofjeva da komponuju koncert za klavir samo za lijevu ruku. Te se kompozicije i danas se izvode.
  • ... da pepeo dijamanta je crne boje.
  • ... da lavovi dnevno spavaju i po 20 sati.
  • ... da riječ karate na japanskom znači "prazna šaka".
  • ... da najveća harmonika na svijetu dugačka je 2,5 metara, a da bi na njoj moglo da se svira potrebno je šest muzičara.