Razlika između izmjena na stranici "Zanimljivost 30 mart"

Izvor: Sandžakpedija
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 1: Red 1:
*... da Višnu, jedan od tri boga hinduizma, u svoje četiri ruke drži četiri simbola: školjku, disk, tojagu i lotosov cvijet
+
*... da Višnu, jedan od tri boga hinduizma, u svoje četiri ruke drži četiri simbola: školjku, disk, tojagu i lotosov cvijet.
*... da kontinent s najvećim brojem država je Afrika (54), na drugom mjestu je Evropa sa 46, a na trećem Azija sa 44 države
+
*... da kontinent s najvećim brojem država je Afrika (54), na drugom mjestu je Evropa sa 46, a na trećem Azija sa 44 države.
*... da džudo je prva japanska borilačka vještina koja je zvanično postala olimpijski sport 1964. godine za muškarce, a 1988. za žene
+
*... da džudo je prva japanska borilačka vještina koja je zvanično postala olimpijski sport 1964. godine za muškarce, a 1988. za žene.
*... da nadrealizam kao umjetnički i književni pokret nastao je 1924. godine u Parizu, a osnivač je francuski pjesnik i kritičar Andre Breton (1896–1966)
+
*... da nadrealizam kao umjetnički i književni pokret nastao je 1924. godine u Parizu, a osnivač je francuski pjesnik i kritičar Andre Breton (1896–1966).
*... da reciklaža jedne tone hartije sačuva sedamnaest stabala, dvadeset pet hiljada litara vode, dva bureta ulja, četiri hiljade kilovata struje i dva i po kubna metra deponijskog prostora
+
*... da reciklaža jedne tone hartije sačuva sedamnaest stabala, dvadeset pet hiljada litara vode, dva bureta ulja, četiri hiljade kilovata struje i dva i po kubna metra deponijskog prostora.
*... da naučnici smatraju da na svijetu postoji između 15.000 i 20.000 različitih vrsta leptira
+
*... da naučnici smatraju da na svijetu postoji između 15.000 i 20.000 različitih vrsta leptira.
*... da prvo naselje na području današnjeg Niša osnovali su Kelti u 3. vijeku prije naše ere i dali mu ime po rijeci Nišavi (Naissa) koju su zvali Vilina rijeka (Navissos). Grad i rijeka od imenovanja nikada nisu promijenili imena
+
*... da prvo naselje na području današnjeg Niša osnovali su Kelti u 3. vijeku prije naše ere i dali mu ime po rijeci Nišavi (Naissa) koju su zvali Vilina rijeka (Navissos). Grad i rijeka od imenovanja nikada nisu promijenili imena.
*... da amazonske prašume proizvedu oko dvadeset odsto kiseonika na Zemlji
+
*... da amazonske prašume proizvedu oko dvadeset odsto kiseonika na Zemlji.

Verzija na dan 1 juli 2021 u 09:43

  • ... da Višnu, jedan od tri boga hinduizma, u svoje četiri ruke drži četiri simbola: školjku, disk, tojagu i lotosov cvijet.
  • ... da kontinent s najvećim brojem država je Afrika (54), na drugom mjestu je Evropa sa 46, a na trećem Azija sa 44 države.
  • ... da džudo je prva japanska borilačka vještina koja je zvanično postala olimpijski sport 1964. godine za muškarce, a 1988. za žene.
  • ... da nadrealizam kao umjetnički i književni pokret nastao je 1924. godine u Parizu, a osnivač je francuski pjesnik i kritičar Andre Breton (1896–1966).
  • ... da reciklaža jedne tone hartije sačuva sedamnaest stabala, dvadeset pet hiljada litara vode, dva bureta ulja, četiri hiljade kilovata struje i dva i po kubna metra deponijskog prostora.
  • ... da naučnici smatraju da na svijetu postoji između 15.000 i 20.000 različitih vrsta leptira.
  • ... da prvo naselje na području današnjeg Niša osnovali su Kelti u 3. vijeku prije naše ere i dali mu ime po rijeci Nišavi (Naissa) koju su zvali Vilina rijeka (Navissos). Grad i rijeka od imenovanja nikada nisu promijenili imena.
  • ... da amazonske prašume proizvedu oko dvadeset odsto kiseonika na Zemlji.