Izmjene

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 585 bajtova ,  15:08, 6 februar 2020
nema sažetka izmjene
Red 1: Red 1: −
[[1991]] - Predsjednik Srbije [[Slobodan Milošević]] najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među muslimanima u [[Sandžak|Sandžaku]]. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti muslimane za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.
+
[[1927]] - Rođen [[Adem Čejvan]], bošnjački filmski i pozorišni glumac.
 +
 
 +
[[1988]] - Predsjednik Saveza komunista Srbije [[Slobodan Milošević]], obraćajući se okupljenim Srbima sa Kosova ispred zgrade Skupštine SFR Jugoslavije, najavio je hapšenje albanskih lidera na [[Kosovo|Kosovu]].
 +
 
 +
[[1991]] - Predsjednik Srbije [[Slobodan Milošević]] najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među bošnjacima u [[Sandžak|Sandžaku]]. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti bošnjake za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.
 +
 
 +
[[1994]] - Predsjednik bošnjačke vlade [[Haris Silajdžić]], predstavnik bosanskih Hrvata Krešimir Zubak i ministar inostranih poslova Hrvatske Mate Granić potpisuju preliminarni sporazum o spajanju hrvatskih i bošnjačkih teritorija u Bosni u federaciju sedam etničkih kantona.

Navigacija