Izmjene

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodan 831 bajt ,  22:03, 13 april 2020
nema sažetka izmjene
Red 1: Red 1: −
1991 - Predsjednik Srbije Slobodan Milošević najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među muslimanima u Sandžaku. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti muslimane za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.
+
*[[1927]] - Rođen [[Adem Čejvan]], bošnjački filmski i pozorišni glumac.
 +
*[[1943]] - Preselio na ahiret [[Mehmed Ali Ćerimović|Mehmed Ali ef. Ćerimović]], predsjednik Uleme medžlisa, pisac i društveni radnik.
 +
*[[1988]] - Predsjednik Saveza komunista Srbije [[Slobodan Milošević]], obraćajući se okupljenim Srbima sa Kosova ispred zgrade Skupštine SFR Jugoslavije, najavio je hapšenje albanskih lidera na [[Kosovo|Kosovu]].
 +
*[[1991]] - Predsjednik Srbije [[Slobodan Milošević]] najavio mobilizaciju srpskih policijskih pukova protiv onoga za što se navodi da su nemiri među Bošnjacima u [[Sandžak|Sandžaku]]. SDA optužuje Miloševića da pokušava kriviti Bošnjake za sve probleme Srbije i vještački započeti etnički sukob.
 +
*[[1994]] - Predsjednik bošnjačke vlade [[Haris Silajdžić]], predstavnik bosanskih Hrvata Krešimir Zubak i ministar inostranih poslova Hrvatske Mate Granić potpisuju preliminarni sporazum o spajanju hrvatskih i bošnjačkih teritorija u Bosni u federaciju sedam etničkih kantona.
 +
*[[1996]] - Preselio na ahiret [[Ešref Kovačević]], bošnjački orijentalista.

Navigacija